Кулинарни рецепти » Лютеница с варен боб и марината

 Лютеница с варен боб и марината

Продукти:

• 7 кг домати
• 5 кг червени чушки
• 3 корнишони
• 2 кг сварен боб
• 3 кг моркови
• 2 връзки магданоз
• 1 стрък целина
• 1 стрък маточина
• 1 стрък лютива мента

За марината:

• 2 ч.ч. олио
• 2 ч.ч. захар
• 1 1/2 ч.ч. оцет
• 1 непълна ч.ч. сол
• 1 дафинов лист
• 10 зърна черен пипер

Начин на приготвяне:

Нарязваме морковите на кръгчета и ги варим, докато поомекнат. Нарязваме чушките на лентички, а доматите обелваме и дробим на малки парченца. Измиваме зелениите и ги наситняваме. Отцеждаме фасула.

Слагаме продуктите за маринатата на огъня. Когато заврят, пускаме нарязаните на колелца краставички да се варят около 10 минути. После ги вадим и оставяме в широк съд. Чушките също варим 10 мин и ги изваждаме. В останалата марината изсипваме нарязаните домати и ги варим, докато се сгъстят.

Смесваме всички продукти в голям съд. Прибавяме отцедения боб, нарязаните зелении, разбъркваме добре и оставяме сместа да престои 30 мин. После прекарваме лютеницата през месомелачка и я разсипваме в буркани. Затваряме и стерилизираме 10-15 мин.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Бърз щрудел

Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...

Локумки

Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...

Стерилизирана парена туршия

Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...

Бабиният козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...

Начало