Пъстърва с дивисил и чесън на фурна.

  • 19 277
  • 19
  •   1
Отговори
# 15
  • Мнения: 1 951
И аз ще пробвам по този начин, звучи вкусно  Peace

Иначе аз правя пъстърва във фолио, като не я разтварям. Под, над и вътре в рибата слагам кръгчета лимони, домати и лук , също краве масло и чубрица. Ако нямате пресни домати, става и с консерва. Много е вкусно    chef

# 16
  • Мнения: 13 171
Тъкмо ще я правя за обяд. Слагам и много девесил /така е правописа, защото давал девет сили/ и всички други вкусотии. Много я харесваме.

# 17
  • София
  • Мнения: 614
Вчера правих пъстърва на фурна и ползвах идеите от тази рецепта.

Взех по-едрички риби, намазах ги обилно със зехтин Екстра Върджин, осолих ги хубаво с вегета отвътре и отвън, мушнах им в коремчетата по едно голямо клонче пресен дивисил, по 2-3 скилидки чесън и по 2-3 резенчета лимон. Залях ги със зехтин и с лешниково олио /много върви на риба! Peace/
Пехох 30 минути на силна фурна /250 градуса/, като от време на време поливах с мазнинката. Накрая пуснах вентилатора за 5 минути, за да хванат хубава коричка.

Станаха убийствено вкусни и много сочни!!!

Ето ги рибките преди и след:


Благодаря на авторката за чудесната идея!  bouquet

Иначе и аз ползвам девесила повсеместно за риба, но най-вече когато правя рибена чорба. Обичам пъстървата пържена или маринована и след това на скара, но вчера толкова много ни хареса, че сигурно следващите няколко пъти ще я готвя така.

Triste , скоро ще правя ципура по една страхотна рецепта и ще я пусна, ако още й се чудиш  Wink

# 18
  • София
  • Мнения: 1 941
Eee, Цеце страхотни снимки. Много се радвам, че ви е харесала рецептата. Наистина става страхотно. Аз като я пусках снимах и моите рибки, но с един скапан апарат и не излязоха добри и ме досрамя да ги постна. Ще чакаме ципурата. Grinning

# 19
  • Мнения: 1 021
Точно се чудих каква ще е вечерята днес. Благодаря за идеята.   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт