Кулинарни рецепти » Зеленчуци в ориенталска марината

 Зеленчуци в ориенталска марината

Продукти: (за 4 порции)

• 1 глава червено цвекло
• 2-3 червени чушки
• 1 ч.ч. кубчета ананас от компот
• 2 по-едри и не много узрели домата
• 40 г краве масло
• сол

За маринатата:

• 150 мл чай от каркаде
• 150 мл червено вино
• 5 с.л. соев сос
• 2 с.л. мед
• 2-3 скилидки чесън
• 1-2 зърна карамфил
• 1 щипка канела
• сокът от 1 лимон
• сокът от 1 портокал
• 1 к.ч. от течността на компота от ананас
• 3 к.ч. зехтин
• черен пипер


Смесваме всички съставки за маринатата, като чесъна нарязваме много на ситно.

Обелваме цвеклото, нарязваме го на по-големи кубчета и го бланшираме 2-3 мин във вряща подсолена вода, в която сме сложили 1 с.л. оцет.

Нарязваме чушките на шайби, а цвеклото и доматите – на кубчета.

Мариноваме чушките 8 часа, а доматите, ананасовите кубчета и цвеклото – 3 часа.

Накисваме във вода дървените шишове, нанизваме продуктите и ги печем на жарава, като периодично ги мажем с масло и въртим шишовете, за да се изпекат зеленчуците равномерно.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Байганети със сирене

Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...

Рагу със спагети

Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...

Македонска мусака

Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...

Пилешка дроб сарма

Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...

Начало