Начало За нас Реклама Контакти

Мариновани пияни яйца

Снимка за Мариновани пияни яйца
20
Време за приготвяне: 20 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Трапезата на Трифон Зарезан изисква присъствието на топла пита, печена кокошка и яйца. И, разбира се, много вино. В тази рецепта ви предлагаме красива и много вкусна комбинация на празничната напитка и яйцата. Наздраве!

СъставНеобходими продукти за 6

  • 6 твърдо сварени яйца
  • 1 ч. ч. младо червено вино с добро качество
  • 4 с. л. настъргано червено цвекло
  • 1 ч. л. бахар на зърна
  • 1 дафинов лист
  • 1 с. л. сол
  • 1 с. л. шарен пипер
  • 1 глава лук, нарязана на полумесеци
  • 2 скилидки чесън, нарязани на филийки

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Слагат се да заврат виното, червеното цвекло, бахарът, дафиновият лист, солта и пиперът. Оставят се да врат 5 мин.

  2. 2.

    Черупката на яйцата се натрошава и се намачква, но не се обелва. Яйцата, чесънът и лукът се заливат с топлата марината и се оставят да престоят поне 24 часа в хладилника. Яйцата се обелват и се сервират.


Подходящи типове вина
Февр. 2010
Още подобни рецепти
Коментари