Според нас салата може да се похапва по всяко време, включително на закуска като гарнитура към бъркани яйца или запечени наденички.

А днешното ни предложение е абсолютно есенно и освен това е подходящо за менюто и на най-заклетите вегетарианци.

Ето и необходимите продукти за 4 порции:

2 средно големи патладжана, нарязани на едри кубчета
50 грама свежа рукола
2 супени лъжици балсамико
3 супени лъжици зехтин
шепа стафиди без семки

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната до температура от 200 градуса.

Изсипете нарязаните патладжани в подходяща за печене тава и поръсете с 2 супени лъжици зехтин. Печете около 30 минути или докато зеленчуците омекнат и добият златист цвят. Когато са готови, поръсете с балсамико, останалия зехтин и стафидите.

Можете да сервирате зеленчуците топли или на стайна температура. Разпределете ги в отделни чинии и поръсете всяка порция със свежи листа от рукола, непосредствено преди поднасянето й.